2009. május 29., péntek

OLVASLAK

Andi egyik oktatóvideójában szerepelt ez az oldal és gondoltam meglátogatom. Csodára leltem...
Látszik, hogy rengeteg munka van benne, de azt is látni, hogy viszonylag nagy az aktivitás, a tagok kommentelnek, az oldal "ÉL". Rengeteg olvasnivaló van ezeken az oldalakon, egyszerre talán nem is lehet átnézni.

A saját könyvtáramban is szeretnék valami hasonlót létrehozni. Persze csak kicsiben, hiszen Százhalombatta csak egy18 ezres kisváros Budapest agglomerációjában, nem hasonlítható össze Békéscsabával és környékével.

A gondolat megszületett, már csak a tett várat magára... :-)

1 megjegyzés:

  1. Könnyen létrehozhatsz egy ilyen közösségi oldalt, de ha úgy gondolod az olvaslak.ning.com -on belül is alakíthatsz egy csoportot a százhalombattai olvasóknak. Így a százhalombattaiaknak saját oldaluk lehet az Olvaslakon belül, aminek az arculatát Te alakíthatod ki a ning megadott keretein belül. A nagy olvasói közösségen belül egy kisebb közösség is tud működni. A csoport valamennyi tagjának egyszerre tudsz üzenetet küldeni. Minden tagnak saját oldala lehet, saját arculattal. A kommunikációs lehetőségek számának, sokrétűségének szempontjából lehet, hogy előnyösebb az utóbbi megoldás. Mind a két megoldásnak van előnye és hátránya is.
    Mielőtt döntesz beszélgess el az olvasóiddal, mert most már gombamódra szaporodnak a közösségek az interneten, de az embereknek véges az idejük, ezért szelektálnak. Ezzel nap mint nap szembesülök. Én sem csatlakozom minden közösséghez, ahová meghívnak, nem azért mert nem érdekel, hanem mert gazdálkodnom kell az időmmel, mivel véges. Ha sikerül 4-5 olyan embert bevonnod a közösségbe, vagy csoportba, akinek az önkéntes aktív közreműködésére számíthatsz, akkor működni fog.
    Bármelyik megoldás mellett döntesz, jól döntesz ;-)
    Sok sikert a megvalósításához!

    V. Andi

    VálaszTörlés